S številnimi ukrepi do več učinkovitosti

S številnimi tehničnimi ukrepi novega vozila Atego boste tudi v prihodnje svoje naloge na področju pomožnih gradbenih storitev opravljali izjemno gospodarno. Z nizko porabo in nizkimi stroški delovanja v celotnem obdobju uporabe.

Novo vozilo Atego je skrbno zasnovano za čim bolj gospodarno izpolnjevanje zastavljenih nalog. Tako bo vožnja na področju pomožnih gradbenih storitev cenovno še ugodnejša in bolj dobičkonosna.

K temu prispevajo na primer novi motorji, ki že danes serijsko izpolnjujejo emisijski razred Euro VI, ki bo začel veljati leta 2014. Varčne 4- in 6-valjne vrstne motorje ne odlikuje samo posebno nizka poraba, temveč tudi njihova izjemna zanesljivost. K občutno nižji porabi prispevajo tudi dodatni porabniki z manjšo porabo, serijski samodejni menjalnik Mercedes PowerShift 3 in optimizirane konfiguracije pogonskega sklopa. Obenem pa serijska funkcija EcoSupport sistema FleetBoard®, ki je v kombiniranem inštrumentu, pomaga vozniku voziti čim bolj gospodarno. K nizkim skupnim stroškom obratovanja prav tako prispevajo daljši servisni intervali, dolga življenjska doba številnih komponent ter sama konstrukcija vozila Atego, ki jo je mogoče preprosto popraviti in vzdrževati.

Nadaljnja značilnost novega vozila Atego, ki od vsega začetka pomaga pri varčevanju, je dodatno optimiziran sistem priključevanja nadgradenj. Serijski elektronski zavorni sistem z ABS, ASR in s pomočjo za speljevanje na strmini tudi pri zaviranju poskrbi za visoko učinkovitost.*

K manjšim stroškom in večji gospodarnosti na področju pomožnih gradbenih storitev prispevajo še različne opcijske storitve Mercedes-Benz, kot sta FleetBoard® in CharterWay. Tako da novo vozilo Atego nudi prav vse, kar potrebujete danes in v prihodnosti, in sicer več učinkovitosti.

* Ni na voljo v povezavi z vsekolesnim pogonom.