Aktualne teme

Zgledna zanesljivost, visoka nosilnost in nizka poraba

Novo vozilo Axor je ustvarjeno za težke naloge na področju gradbeništva. Od zunaj ni privlačno zgolj zaradi svoje nove maske hladilnika, ampak je tudi brezhibno funkcionalno zaradi velike nosilnosti, dveh izvedb voznikove kabine za različna področja uporabe in robustne, zanesljive tehnologije v težnostnem razredu od 18 do 32 ton. Naj gre za cestni prevoz težkega gradbenega materiala ali uporabo na lažjem in srednje zahtevnem terenu, kjer je potrebna dobra trakcija, pogonski sklopi po meri poskrbijo za visoko gospodarnost novega vozila Axor, in sicer z močnimi, zanesljivimi in varčnimi motorji BlueTec®, z dolgimi intervali vzdrževanja in opcijsko tudi s samodejnim menjalnikom Mercedes PowerShift*.

Po želji je novo vozilo Axor na voljo tudi z motorji, ki izpolnjujejo strogi emisijski standard EEV**. Dodatno udobje med vožnjo in delom v voznikovi kabini prinašajo številne nove, praktične podrobnosti, kot so serijski grafični kombinirani inštrument z večfunkcijskim volanom, nova oblika sedežev, ki so že zdaj na voljo z vgrajenimi vzglavniki***, ter nova opcijska odlagalna mesta in predali na tunelu motorja.

Seveda je novo vozilo Axor na voljo v številnih izvedbah. Naši prekucniki, mešalniki betona in tovorna vozila s kesonom dokazujejo, kaj vse v gradbeništvu zmore novo vozilo Axor. Na dveh, treh ali štirih premah, to je popolnoma vseeno.

* Na voljo za cestna vlečna vozila in tovorna vozila s kesonom Axor z močjo nad 265 kW in mešalnike betona Axor 6x4 in 8x4.

** Opcijsko na voljo za Axor z močjo 210 kW in 240 kW, od 03/2011 za Axor z 265 kW, 295 kW in 315 kW, od 05/2011 za Axor s 175 kW in 188 kW.

*** Pri zložljivem togem sedežu na sovoznikovi strani in pri opcijskem sredinskem sedežu so vzglavniki še vedno ločeno nameščeni.