Aktualne teme

Vozilo Actros zdaj še varčnejše in varnejše!

Izjemna zanesljivost in gospodarnost, udobje, prepričljiva robustnost, okretnost na težavnem terenu in vsestranskost so ključne značilnosti, s katerimi vozilo Actros postavlja merila pri opravljanju težkih nalog v gradbeni panogi. Da bo tako tudi v prihodnje, pri družbi Mercedes-Benz nenehno stremimo k izboljšavam vozila Actros, na primer z bogato opremo, s katero želimo doseči večjo gospodarnost in udobje.

Actros je sinonim za udobje: odlično opremljene voznikove kabine in številne praktične podrobnosti govorijo same zase. Pomembna novost je tudi serijska funkcija vklopa smernikov z rahlim dotikom, pri kateri se rahlo dotaknete kombiniranega stikala in smernik petkrat zasveti. Za še več delovnega udobja pa poskrbi tudi serijski prikaz stanja akumulatorja, ki vozniku sporoča stanje napolnjenosti akumulatorja in zmožnost zagona, s čimer ne prihaja do nenačrtovanega mirovanja vozila.

Senzor za dež in osvetljenost, ki je na voljo po želji, prav tako prispeva k udobnejši vožnji, saj ob dežju samodejno aktivira brisalnik, pri vožnji skozi tunel pa vklopi luči za vožnjo. Za nizko porabo goriva skrbi dvostopenjsko uravnavana vodna črpalka, ki je od 05/2011 serijsko na voljo za vsa vozila Actros z motorji V6. Novost je tudi široka tovarniška paleta vozil z zamenljivimi kesoni. Tako naknadna vgradnja proizvajalca nadgradenj ni potrebna. S tem je vozilo takoj po prihodu iz tovarne pripravljeno na uporabo.